شرکت ورمی کمپوست آنجیک وارش

شرکت ورمی کمپوست آنجیک وارش

مشاوره تولید ورمی کمپوست |خرید و فروش کرم و کود|تولید و عرضه ورمی واش| چای کمپوست
شرکت ورمی کمپوست آنجیک وارش

شرکت ورمی کمپوست آنجیک وارش

مشاوره تولید ورمی کمپوست |خرید و فروش کرم و کود|تولید و عرضه ورمی واش| چای کمپوست

تاثیر ورمی کمپوست بر گیاهان مختلف

بررسی تأثیر کود ورمی کمپوست بر عملکرد برخی گیاهان


یکی از روش های کشت که از جایگاه خاصی برخوردار می باشد روش کشت آلی و ارگانیک است که هدف آن افزایش مواد آلی خاک و در نتیجه حاصلخیزی خاک در درازمدت می باشد.

مواد آلی خاک حاوی منابع سرشار ذاتی N,P,K,S به فرم آلی و ریز مغذی ها می باشند اما در مقایسه با فرم معدنی آن ها فراهمی و تحرک این عناصر در ترکیبها معمولاً بسیار کمتر است.

  

بررسی تأثیر کود ورمی کمپوست بر عملکرد برخی گیاهان


یکی از روش های کشت که از جایگاه خاصی برخوردار می باشد روش کشت آلی و ارگانیک است که هدف آن افزایش مواد آلی خاک و در نتیجه حاصلخیزی خاک در درازمدت می باشد.

مواد آلی خاک حاوی منابع سرشار ذاتی N,P,K,S به فرم آلی و ریز مغذی ها می باشند اما در مقایسه با فرم معدنی آن ها فراهمی و تحرک این عناصر در ترکیبها معمولاً بسیار کمتر است.

یکی از راه های غنی سازی خاک و اجرای سیستم کشاوزری ارگانیک استفاده از ورمی کمپوست می باشد. استفاده از این کود در خاک به طور عام به منظور افزایش ثبات و پایداری خاکدانه ها، حاصلخیزی و باروری خاک های زراعی و باغی است. در حالیکه اخیراً آگاهی بیشتر نیاز به اصلاح کیفیت خاک و تأمین نیاز غذایی گیاهان به طور پایدار احساس می شود که در برگیرنده جنبه های زیست محیطی نیز می باشد.از این طریق علاوه بر کاهش هزینه های اضافی دفع مواد و ضایعات، بهره وری بیشتر و سودمندی از آنها خواهد شد.(Lalande et al.,2000, Mamo et al.,1999)

مزیت کاربرد ورمی کمپوست به تنهایی در رابطه با سایر کمپوست های آلی به دلیل فراهمی بیشتر عناصر غذایی در ورمی کمپوست است در حالی که سایر کمپوست های آلی را باید حتماً با کودهای شیمیایی استفاده کرد.

حال سوالی که  مطرح می گردد آن است که آیا به کارگیری این روش تأثیری بر بهره وری  محصولات گوناگون باغی و زراعی دارد؟ ما در این مبحث به بررسی نتایج تحقیقات عملی صورت گرفته بر روی تأثیر این کود بر روی برخی گیاهان می پردازیم تا بلکه این نقطه تاریک در اذهان روشن گردد.نتایج به شرح ذیل میباشد:


1- برنج:

در تحقیقات مشخص شده است که کاربرد ورمی کمپوست در مقایسه با کود fym معادل 10 درصد جذب بیشتر نیتروژن توسط گیاه برنج را باعث گردید.(kuppuswamy et al.,1992. Jeyabal et al.,1992)

همچنین در تحقیقاتی که توسط sansamma وpillai صورت گرفته اثبات گشت که مصرف 5 تن ورمی کمپوست معادل مصرف 10 تن fym در هکتار، در رشد و عملکرد گیاه برتری دارد.



- اسفرزه:

اسفرزه به دلیل به کارگیری بذر و پوسته آن جهت تولید ترکیبهای مختلف شیمیایی در داروسازی از گیاهان دارویی ارزشمند جهان محسوب می شود.

در آزمایشی مقایسه ای که تحت تیمارهای گوناگون با کشت این گیاه در خاک و ورمی کمپوست انجام شد نتایج ذیل حاصل گردید:

افزا    ارتفاع و طول سنبله که به دلیل فراهمی بیشتر عناصر غذایی به ویژه نیتروژن است که رشد گیاه را تسریع می نماید.تعداد دانه ها و وزن دانه ها در نتیجهه افزایش تعداد سنبله ها میباشد.این تغییرات به دلیل فراهمی بیشتر عناصر غذایی نیتروژن، فسفر و پتاسیم برای گیاه است که در خصوصیات کمی وکیفی گیاه دخیل می باشند.

 

3-گوجه فرنگی:

در اجرای طرحی مقایسه ای از کشت در ورمی کمپوست با کمپوست سرد نتایج نشان داد که ارتفاع بوته در تیمارهای ورمی کمپوست به شکل معنی داری با ارتفاع گیاه با تیمار دیگر افزایش یافته است.

همچنین وزن خشک  و  تر انساج گیاهی بوته در ورمی کمپوست افزایش معنی داری دارد. نتایج حاصله بیانگر افزایش میزان آهن،مس و روی قابل استفاده گیاه می باشد



  

4-ذرت:

براساس نتایج نوع و مقدار کود مصرفی بر عملکرد دانه، ماده خشک کل، شاخص برداشت، تعداد ردیف، تعداد دانه های ردیف تأثیر معنی داری دارد و استفاده از ورمی کمپوست علاوه بر کاهش آلودگی محیط زیست می تواند در افزایش عملکرد ذرت نیز نقش مثبتی را ایفا کند.

5-گندم:

در طرحی آزمایشی، در خاک ازت نیتراته و آمونیومی، پتاسیم، فسفر، کلسیم، منیزیم، آهن، روی، مس، منگنز، کادمیم در دو مرحله اصلی رشد گیاه، یعنی مراحل قبل از خوشه دهی و همچنین قبل از برداشت گندم، اندازه گیری شد.

میزان این عناصر در هر دو مرحله ، در تیماری که از ورمی کمپوست استفاده شد به میزان قابل توجهی افزایش نشان داده و به همان نسبت موجب افزایش عملکرد گیاه گردیده است.




 

6-رازیانه:

در مصرف 10تن در هکتار ورمی کمپوست عملکرد دانه، میزان اسانس دانه، میزان آنتول در اسانس دارای تفاوت قابل ملاحضه ای با دیگر کودهای آلی و شیمیایی می باشد.



 

7-زیره سبز:

نتایج بدست آمده در آزمایشات صورت گرفته حاکی از آن بود که در اکثر صفات مورد بررسی اختلاف معنی داری بین تیمارهای اعمال شده و تیمارشاهد وجود داشت.

مصرف ورمی کمپوست باعث افزایش عملکرد دانه، ملکرد بیولوژیک، تعداد چتر در بوته، تعداد دانه در چتر و ارتفاع بوته است.


 

8-کنجد:

برخی محققان اظهار داشته اند که کنجد در برابر مصرف کودهای شیمیایی واکنش چندانی نشان نمی دهد. این موضوع به علت کودپذیری کم ارقام محلی می باشد که با شرایط محلی سازکاری یافته اند.(مورثی و همکاران1998(

مقایسه میانگین های اثر متقابل ورمی کمپوست و نیتروکسین بر تعداد کپسول به خوبی نشان می دهد که افزایش کود ورمی کمپوست تعداد کپسولها را در بوته کنجد بصورت معنی داری افزایش می دهد.


 

9-نخود:

مصرف 3تن ورمی کمپوست در واحد سطح باعث افزایش چشمگیر در مقدار غلاف بوته، عملکرد بیولوژیکی و عملکرد دانه در مقایسه با شاهد گشته است. (جت و آهلاوات2004و2006)




10-سویا:

نتایج تحقیقات نشان داد اثر کود بر میزان مس برگ سویا معنی دار بود و بیشترین محتوی مس برگ در تیمار 40تن ورمی کمپوست در هکتار مشاهده شد.



 

11-ریحان:

در تیمارهای مقایسه ای کود گاوی، کود گوسفندی، کود مرغی و ورمی کمپوست نتایج حاکی از افزایش ارتفاع بوته،عملکرد تر و خشک اندامهای هوایی گیاه در موردی که از ورمی کمپوست استفاده شده بود، می باشد.


تیم اطلاع رسانی شرکت ورمی کمپوست 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.